Veel gin-producenten gebruiken goedkope, eerder neutrale basisalcohol, deze gin is anders en vertrekt van een kwaliteitswijn die zelf gedistilleerd wordty. Deze aanpak is stukken duurder qua grondstof, maar levert wel een eindproduct op met extra finesse en body. Alle geur- en smaakcomponenten van de wijn zorgen immers voor fruit, floraliteit en extra specerijentoetsen.
Anders ook door de vatlagering. Eens het wijndistillaat in de koperen alambics werd gestookt, komt het even tot rust komen op eiken barriques. Niet te lang, om houtimpact in de gin te vermijden.
Anders ook door de kwaliteit van de botanicals. Aangezien het basisdistillaat reeds veel aroma- en smaakdimensies bevat, is doelbewust gekozen voor maar een tiental botanicals, waaronder natuurlijk jeneverbes, kardemom, foelie, gember, citroenzeste, Jamaïcaanse peper, enzovoorts. Negentig procent van deze botanicals zijn reeds biologisch gecertificeerd.
Ook anders door de multifunctionaliteit van deze gin. De unieke combinatie wijndistillaat, korte vatlagering en 14 extra botanicals, heeft geleid tot een fijnkruidige, vooral gelaagde en complexe, London Dry Gin die zowel solo als ‘shotje’, on the rocks, met tonicwater of in de betere cocktails kan geserveerd worden. Gezien zijn complexiteit is het o.i. zinloos nog extra kruiden, specerijen of fruit als ‘oogverblinders’ toe te voegen. Ze zullen weinig toegevoegde waarde hebben, en integendeel de finesse van het basisdistillaat camoufleren.
Meer informatie over dit product is te vinden op https://www.vdaspirit.com
België
9°C
Aperitief
Glas voor TV
Jubileum
Loonsverhoging vieren